Саопштење за јавност Фамили спорт породице Ђоковић

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

22. март 2010.
Крагујевац/ Србија

Поводом информација да тениске академије Ђоковић у Крагујевцу бити неће, Фамили спорт и породица Ђоковић је доставила саопштење за јавност.

"Обавештавамо јавност да смо због учесталих политичких притисака којима смо последњих месеци изложени и отворених напада локалних одбора појединих странака на породицу Ђоковић, принуђени да одустанемо од изградње тениске академије у Крагујевцу - каже се у саопштењу за јавност које је данас прослеђено из компаније Фамили спорт.

Компанија Фамили спорт била је спремна да у року од три месеца почне грађевинске радове на изградњи академије. Процена је, међутим, да би даље инсистирање на овој инвестицији значило наставак неаргументованих и перфидних напада на нашу фирму и породицу Ђоковић. Избегавајући да се на било који начин мешамо у локалне политичке прилике и служимо као средство за испуњење нечијих политичких амбиција одлучили смо да Граду Крагујевцу вратимо земљиште које смо добили у закуп на 99 година.

Подсећамо јавност да је одлуку о додељивању земљишта на коришћење Скупштина града Крагујевца на седници 31. јануара 2008. године донела једногласно.

Свесни смо да ће због одлуке да се у Крагујевцу не гради тениски центар највише испаштати најмлађи љубитељи тениса из овог дела Србије.

Компанија Фамили спорт овом приликом изражава велику захвалност на подршци грађанима Крагујевца и Шумадије, руководству Града Крагујевца и посебно градоначелнику Верољубу Стевановићу." - каже се на крају саопштења за јавност компаније Фамили спорт.

Поводом горе наведених информација Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца је у саопштењу за јавност истакао следеће: "Саопштење породице Ђоковић у коме обавештавају јавност о одлуци да су, због учесталих притисака којима су изложени и отворених напада локалних одбора појединих странака принуђени да одустану од изградње тениске академије у Крагујевцу, није ме изненадило.

У складу са традиционалним отпором развоју града, који се уочи почетка свих већих инвестиција манифестује протестима и падањем под багере, коначно је добио епилог и озбиљне консеквенце. Крагујевац и једна група грађана која се упецала на удицу појединих политичких групација нејасног опредељења и циљева, је због одбране измишљеног парка и успомена из детињства допустио себи тај луксуз да отера породицу Ђоковић. Тиме су, назови заштитиници локације, која иначе никада није ни припадала Великом парку, јавности Србије али и јавности изван граница наше земље, која помно прати овај догађај, поручили да једино Крагујевац не препознаје ко је и шта је Новак Ђоковић.

Одлука породице Ђоковић да одустане од изградње одговор је грађанима који не желе да се Крагујевац гради, урбанизује и напредује у духу модерне цивилизације, већ верују духу устајале паланке који се противи свакој врсти обнове и изградње.

Позивам све оне који су учествовали у одбрани града од породице Ђоковић, да сада исто тако јавно изађу пред разочаране грађане Крагујевца и поделе са њима радост због нетакнутих успомена из детињства.

Жао ми је што се то десило али очекујем реакцију Крагујевчана. Позивам, надам се огромну већину суграђана, да ово што се догодило не само коментаришу, него да се огласе и да све време имају на уму ко су ти људи који су то радили, зашто су то радили и шта им је била намера?"

Извор[уреди]