Самоубилачки напад и размена ватре у центру Кабула

Извор: Викиновости

24. мај 2013.
Кабул/ Авганистан (Beta-AFP) - Талибански побуњеници у петак су извршили самоубилачки напад аутомобилом бомбом у центру Кабула а затим су заузели зграду у зони где су смештене међународне организације.

Мала група „наоружаних побуњеника заузела је зграду и ушла у оружани сукоб са безбедносним снагама после самоубилачког напада са аутомобилом бомбом“, рекао је шеф оделења кабулске полиције за злочине и истраге Мохамед Захер.

Најмање два побуњеника који су пуцали и бацали ручне бомбе у правцу безбедносних снага убијени су, рекао је портпарол авганистанског министарства унутрашњих послова Седик Седики за авганистанску телевизију.

Полиција процењује да се око шест или седам побуњеника налази у згради у кварту у коме су такође смештене канцеларије Уједињених нација и Међународне организације за миграцију (ИОМ). Петак је нерадни дан у Авганистану.

Хостел који користе запослени Међународне органицације за миграцију погођен је у експлозији и двоје запослених су повређени, преноси Би-би-си (ББЦ).

За напад је одговорност преузео портпарол талибана Заибулах Муџахид. Он је рекао да се ради о координисаном нападу на хотел за странце, где се посебно смештају људи из америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА).

Извор[уреди]