СМС поруке за ванземаљце

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу15. август 2009.

Канбера / Аустралија (Танјуг / Мондо / Блиц) Уколико сте некада желели да разговарате са становницима других планета, аустралијска компанија вам је изашла у сусрет. Преко сајта www.hellofromearth.net можете послати поруку планети Глиза 581 Д на којој се сматра да постоји услова за живот.

Иако званично није утврђено постојање плавих, зелених или другобојних ванземаљаца аустралијски сајт www.hellofromearth.net омогућио је својим посетиоцима услуге комуникације са другом планетом у виду кратких СМС порука. Свака порука може да буде максималне дужине од 160 карактера, а прву такву поруку ванземаљцима упутио је аустралијски министар за науку Ким Кар.

Поздрав из Аустралије на планети коју зовемо Земља. Ове поруке изражавају снове нашег народа за будућност. Желимо да их поделимо са вама.

Након тога, своје поздраве са Земље упутили су и многобројни верници ванземаљског живота али и људи који су желели да се нашале. На сајту можете оставити ваше поруке које ће потом уређивача сајта проследити планети Глиза 581 Д удаљеној 20 светлосних година. То је планета најближа нашем сунчевом систему на којој можда постоје услови за живот.

Портпарол пројекта каже да се не зна да ли ће бити одговора на поруке. То је као боца која је уместо у море бачена међу звезде. Оно што је битно није само да ли ће неко примити те поруке, већ шта људи желе да поруче интелигентном облику живота на некој другој планети, истакао је он.

Ова иницијатива је наш начин да покажемо да наука немогуће може учинити могућим. Већ смо били на Месецу, а од сада можемо да разговарамо са звездама.

Иако није јасно на ком се све језику могу слати поруке и хоће ли их неко примити и разумети, необични пројекат подржала је и НАСА.

Све поруке биће послате из центра Дип спејс комјуникејшн комплекс у Канбери поводом недеље науке у Аустралији, наводе локални медији.


Извор[уреди]

Bookmark-new.svg