САД не желе успех Косова на уштрб Србије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуThumbnail-sized photo of Joe Biden.jpg
12. мај 2009.


Београд / [[w
{{{место2}}}|{{{место2}}}]] - Посета потпредседника САД Џозефа Бајдена знак је да нова америчка администрација наставља политику чији је циљ успешна Србија у успешном региону и у Европи, али и доказ повишеног интересовања Вашингтона, изјавио је амерички амбасадор у Србији Камерон Мантер.

Да потсетимо:
Потпредседник САД Џозеф Бајден највероватније ће посетити Београд половином маја, где ће се састати са високом званичницима Србије.


Погледајте:


Bookmark-new.svg

У интервјуу агенцији Бета Мантер је рекао да ће једно од кључних питања током Бајденове посете Сарајеву, Београду и Приштини, наредне недеље, бити јачање сарадње и заједничко решавање проблема у региону.

"Посета потпредседника Бајдена наставак је исте политике коју је водила и претходна администрација, а то је политика ангажовања и привржености успеху Србије, успеху региона, регионалној сарадњи и европској будућности. Али та посета представља виши ниво, признање вишег инетресовање будући да је то први долазак једног потпредседника САД од 1983", рекао је Мантер.

Амбасадор САД је изразио уверење да је "Србија чврсто на европском колосеку" и да "нема сумње да ће без обзира на препреке које још треба да савлада постати успешна чланица ЕУ". [[Категорија:{{{место2}}}]]