Пређи на садржај

САД: Детаљни налази истраге о авионској несрећи

Извор: Викиновости

10. јул 2013.
Сан Франциско/ Калифорнија (VOA) - Преслушани снимци црних кутија из авиона и закључено да је до несреће довело то што се авион компаније Азијана ерлајнс, који се срушио при слетању у Сан Франциско, кретао превише споро.

Остаци авиона Боинг 777 компаније „Азијана ерлајнз“
Слика: NTSB.

Истражитељи америчке владе саопштили су да је стајни трап авиона компаније „Азијана ерлајнс“, који се срушио у суботу на аеродрому у Сан Франциску, ударио у обални зид на крају писте, након чега је авион одскочио и затим отклизао по земљи поред писте.

Шефица Националне агенције за безбедност саобраћаја, Дебра Херсман, је на конференцији за новинаре у Сан Франциску детаљно описала налазе истраге који указују на такав закључак.

Две кинеске тинејџерке су погинуле, док је око 180 особа, од више од 300 путника, повређено када се Боинг 777 срушио при слетању. Информације из авионских црних кутија показују да је авион летео превише споро када је почео да слеће.

Херман је одбила да спекулише о узроку несреће али је навела да је пилот био на половини свог тренинга за Боинг 777 и да је први пут слетао на аеродром у Сан Франциску. Она је рекла и да је његов копилот такође био на свом првом лету као инструктор летења.

Извор[уреди]