Руска помоћ стигла до Звечана

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

16. децембар 2011.
Звечан-  (Бета) - Конвој са помоћи Русије Србима на Косову стигао је у петак на одредиште, а роба је истоварена из камиона у магацине Црвеног крста Косова и Метохије у месту Дољане код Звечана.

Конвој је допратио амбасадор Русије у Србији Александар Конузин и рекао грађанима у Дољану да је захвалан свима који су помогли да помоћ стигне до одредишта.

„Захваљујем житељима Косова и Метохије који су пружили подршку конвоју. На прелаз Јариње долазили су код нас многи обични Срби, поздрављали нас, разговарали и частили нас“, рекао је амбасадор.

Он је истакао „велику топлину коју Срби осећају према Русима“ и рекао: „И ми осећамо исто то и надамо се да ће вам хуманитарна помоћ бити од користи“.

Амбасадор је додао да ће им руска пошиљка помоћи да „штите своја легитимна права и да се супротставе незаконитим радњама силе која је употребљена против њих“.

Председник Општине Звечан Драгиша Миловић захвалио је за помоћ и истакао да ће она добро доћи хиљадама расељених и онима који од 1999. године немају радна места јер су „протерани са њих“.

Извор[уреди]