Русија ће подржати сваки став Београда о Косову

Извор: Викиновости

10. април 2013.
Москва/ Русија (Бета) - Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је у среду да ће Русија подржати било коју позицију Београда о Косову.

„Наша позиција је једноставна. Подржавамо и подржаваћемо било коју позицију руководства Србије о Косову“, изјавио је Медведев на заједничкој конференцији за новинаре после разговора са премијером Србије Ивицом Дачићем.

„Ми полазимо од тога да сама по себи позиција, њена интензивност, политичке нијансе и основни интерес - то је интерес Србије. Другим речима, не ми треба да формулишемо тај процес, већ сама Србија, и ви, треба сами да будете за то заинтересовани у највишем степену“, казао је Медведев, одговарајући на питање новинара.

Он је казао да је раније, у разговорима са српским саговорницима стекао утисак „да од Русије очекују више него од саме Србије“. „То је погрешно“, казао је он.

Београд „треба да се определи коју позицију да заузме“ са којом ће наступити у међународним преговорима, навео је руски премијер.

Дачић је казао да Србија жели да настави дијалог са Приштином, „али да неће прихватити све услове“. Навео је да у последњим преговорима услови који су били на столу нису били прихватљиви.

Извор[уреди]