Рукометаши Србије: Велики успех и за српски народ

Извор: Викиновости


29. јануар 2012.
Београд/ Србија (Бета) - Рукометни репрезентативци Србије сложили су се после у недељу увече пораза у финалу Европског првенства од Данске (21:19) да је друго место велики успех за цео српски спорт, али и велика ствар за српски народ.

„Желели смо медаљу, добили смо сребрну. Много сам очекивао пре овог првенства, а циљеве смо и превазишли. Финале нисмо одиграли како смо желели и због тога остаје мали жал“, рекао је капитен репрезентације Србије Момир Илић новинарима у Београдској арени.

„Заслужили смо медаљу, достојно смо репрезентовали државу и сребро поклањамо целом српском народу“, додао је Илић.

Специјалиста за одбрану Никола Манојловић рекао је да су српски репрезентативци од почетка сваки меч играли као да је финале и да их је то много изморило.

„Ово је феноменалан успех за целу нашу генерацију. Треба да будемо задовољни , ми још много имамо да покажемо. Идемо даље, у наредном периоду желимо да будемо још бољи“, рекао је Манојловић.

Најстарији репрезентативац Србије Далибор Чутура истакао је да је сребрна медаља на Европском првенсву велика ствар за цео народ.

„Ништа нисмо изгубили, не смемо бити тужни. Сви смо много срећни, ово је велика ствар за цео српски народ“, казао је Чутура.

Средњи бек Ненад Вучковић нагласио је да репрезентација мора да задржи континуитет и на следећим такмичењима на којима буде учествовала.

„Лоше смо ушли у финале, мало смо били испражњени после меча са Хрватском. Прво полувреме смо одиграли лоше, давали су нам неке лаке голове. Сребро је за нас као злато, направили смо велики резултат“, истакао је Вучковић.

Десно крило Рајко Продановић казао је да је српским рукометашима недостајало свежине у финалу.

„Недостајало нам је свежине, много смо се истрошили у претходним утакмицама. Шта је - ту је, ми смо направили историјски успех за Србију“, казао је Продановић.

Десни бек Марко Вујин рекао је да српска репрезентација није функционисала како треба на терену.

„Сачекали смо меч испражњени, једноставно нисмо могли више. На терену нисмо функционисали како треба. Ово је велики резултат и направљен је велики корак напред за српски рукомет“, рекао је Вујин.

Извор[уреди]