Рођенданска прослава Мухамеда Алија

Извор: Викиновости


19. фебруар 2012.
Лас Вегас/ Калифорнија (Бета) - У Лас Вегасу је организована велика прослава 70. рођендана боксера Мухамеда Алија, познатијег као „The Greatest“, а честитке му је поред бројних познатих званица, упутио видео линком и амерички председник Барак Обама.

Мухамед Али
Слика: Pérez .

„Срећан рођендан, шампионе. Као борац, био си спектакуларан. Шокирао си свет, али си му био и инспирација. То чиниш и сад после свих титула и легендарних наступа“, рекао је Обама, изражавајући жаљење што није у могућности да пристуствује гала прослави.

Око 2.000 људи, међу којима бројне славне личности из спорта, филма, телевизије или музике, присуствовало је добротворној вечери чији је приход намењен истраживању болести на мозгу. Почетна цена улазнице била је 1.500 долара.

Мухамед Али већ 30 година болује од Паркинсонове болести.

Обраћајући се гостима, Алијева супруга Лони Али рекла је да је највећа жеља њеног мужа одувек била да инспирише и помаже другима. Према њеним речим, славни боксер сматра да је његов живот заиста почео тек кад се повукао из ринга.

Поред Алијеве деце и унука, међу гостима на вечери у Лас Вегасу били су глумци Ентони Хопкинс, Семјуел Л. Џексон, хип хоп музичар Комон, певач Лени Кравиц, манекенка Синди Крафорд, тенисер Андре Агаси и ТВ водитељ Лари Кинг.

Извор[уреди]