Ронилалачки клуб Крагујевац

Извор: Викиновости

31. март 2010.
Крагујевац/ Србија

Роњење

У присуству бројних гостију у Свечаном салону зграде Града данас је промовисан Клуб подводних активности Крагујевац. Иако је реч о екстремном спорту који у Крагујевцу има традицију дугу четврт века, у питању је новоосновани клуб, који је према речима Бранка Крсмановића члана већа за омладину, спорт и туризам, употпунио спортску понуду у нашем граду.

Све је почело 1985. године захваљујући групи шест ентузијаста при ронилачком клубу који је основан у Застави, али се, истакао је председник клуба Србислав Обрадовић, брзо завшило већ 1991. године распадом бивше Југославије. У међувремену, сами смо се сналазили и данас у Крагујевцу имамо преко стотину људи који су научили да роне. То значи да смо спремни да одговоримо сваком задатку, било да је реч о спортским манифестацијама, акцијама спашавања или унапређења животне средине.

Обрадовић је већ за 17. април најавио акцију чишћења дна језера у Шумарицама у оквиру припрема за предстојећу купалишну сезону. Крајем маја, у оквиру редовних активности, предстоји роњење у Грчкој, а обука нових кандидата планирана је за почетак јула.

Извор[уреди]