Роб Стјуарт: Да Жарково ниче

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу15. јун 2009.


Београд / Србија (РТВ Пинк / 24сата / Глас Србије) Канадски глумац Роб Стјуарт, заједно са амбасадором своје земље у Београду, Џоном Морисоном засадио је стабљику јавора у оквиру акције „Да Жарково ниче“.

Роб Стјуарт, који је српској јавности познатији по улози детектива Ника Слотера у серији Тропска врелина, завршио је своју двонедељну посету Србији. У протеклих 14 дана Стјуарт је у Србији снимао документарни филм о његовој популарности. Овај, мало познати глумац у Канади, постао је препознатљива и популарна личност у Југославији за време студентских протеста у Србији. О његовој популаности говоре и пароле „Слотера Ника за председника“, „Слотеру Ниче, Србија ти кличе“ и „Свакој мајци треба да је дика, која има сина к'о Слотера Ника“. Постојао је и бесплатни стрип у којем је главни јунак био Ник Слотер.

Широм Србије исписивани су графити са овим или сличним порукама. Међутим, најзапамћенији је графит „Слотеру Ниче, Жарково ти кличе“, исписан у Жаркову (део Београда). Ова парола, искоришћена је од стране новосадске групе Atheist Rap за песму Slaughteru Nietzsche, у којој се помињу стихови „Слотеру Ниче, Србија ти кличе“.

Роб, који је иначе мало познат у својој земљи одлучио је да сними филм о феномену своје популарности у Србији.

Да би се захвалио житељима Жаркова, Роб се прикључио акцији „Да Жарково ниче“ и заједно са амбасадором Џоном Морисоном засадио је стабљику јавора у дворишту Основне школе Љуба Ненадовић. Амбасадор је том приликом рекао да овакав гест добре воље има за циљ учвршћивања веза канадског и српског народа. Акцију је организовао први домаћи еколошки фонд "Екотопија".

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg