Решење за север Косова у интересу Срба

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. новембар 2011.
Београд-  (Бета) - Шеф преговарачког тима Владе Србије Борислав Стефановић оценио је у суботу да је најважније да грађани разумеју да се Београд трудио и труди да решење за север Косова буде у складу са националним интересима који су и у интересу косовских Срба.

„Важно је да сви сачувамо јединство и трезвеност у овој тешкој ситуацији и да грађани разумеју да смо се трудили и да ћемо се трудити да додјемо до решења у складу са нашим националним државним интересом које је у интересу Срба са Косова и Метохије“. казао је Стефановић за агенцију Бета.

Стефановић је то изјавио као одговор на питање да се из свега што се могло сазнати из медија и од њега самога, може закључити да је решење за прелазе на северу Косова ипак постигнуто.

Шеф преговарачког тима је додао да је суштина да државни органи донесу одлуке пре било каквог договора и да се о њему, као и увек до сада, информишу представници Срба са севера Косова.

Стефановић је додао да је Београд увек информисао представнике Срба и пре и након постизања договора, и да то намерава да учини и сада. „Ниједно од решења није идеално, као што сам рекао, ...бирали смо најбоље могуће решење, као и увек до сада“, указао је он.

Према Стефановићевим речима, Седница Скупштине о Косову биће онда када се обезбеди довољно широка подршка у парламенту, јер планирани документ - декларација захтева и подразумева превазилажење свих страначких подела.

Влада припрема финалну верзију декларације која ће „у кратком року“ бити одобрена и упућена Скупштини Србије.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg