Референдум ће бити одржан

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

23. јануар 2012.
Косовска Митровица-  (Beta) - Шефови одборничких група у Скупштини општине Косовска Митровица закључили су у понедељак да „нема разлога да се референдум у Косовској Митровици одлаже“, те да ће бити одржан када је и заказан - 14. и 15. фебруара, рекао је председник општине Крстимир Пантић.

На конференцији за новинаре, председник општине Косовска Митровица рекао је да се припреме за одржавање референдума настављају и да ће у наредним данима почети кампања.

Према његовим речима, биће одржаване трибине, а са грађанима ће се разговарати и у месним заједницама.

„Агитоваћемо на све њих да изађу на референдум и да на тај начин још једном покажу и оном делу међународне заједнице који подржава косовске Албанце и самим косовским Албанцима да ми не желимо, нити ћемо икада пристати да живимо у такозваној држави Косово“, рекао је Пантић.

Према његовим речима, челници локалних самоуправа спремни су да разговарају с неким из Владе Србије и с председником Србије Борисом Тадићем о референдуму и да од њих чују аргументе због којих плебисцит наводно није у интересу грађана и како то угрожава државне и националне интересе.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg