Пређи на садржај

Репић и Веселиновић се терете за покушај убиства

Извор: Викиновости
Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

30. јул 2013.
Косовска Митровица-  (Beta) - Жарко Веселиновић и Слободан Репић, ухапшени у понедељак у селу Рударе на Косову, терете се за учествовање у покушају убиства 7. децембра 2012. године у северној Косовској Митровици, рекао је у уторак један од њихових бранилаца.

Адвокати ухапшених Љубомир Пантовић и Миодраг Бркљач затражили су решења о одређивању полицијског притвора за клијенте и добили решења у којима се обојици ставља на терет учешће у покушају убиства више особа.

Пантовић је за агенцију Бета рекао да „у понедељак, приликом давања изјава у полицијском поступку то није било речено као разлог за њихово хапшење и почетак истраге него нешто сасвим друго“.

„Ми смо сада у фази да чекамо да тужилац поднесе захтев за судски притвор, то ће највероватније да се деси против обојице или ће се ићи у редован поступак“, рекао је Пантовић.

Он је у понедељак рекао да се Репић сумњичи да је децембра 2012. године испред кафића „Амбијент“ у северном делу Косовске Митровице пуцао на Душана Милисављевић, радника Административне Канцеларије Владе Косова у Косовској Митровици.

Бранилац ухапшеног Жарка Веселиновића, Миодраг Бркљач, казао је да се Веселиновић „сумњичи да је илегално поседовао пиштољ који је пре хапшења одбацио од себе“.

Извор[уреди]