Пређи на садржај

Ректор позвао државу да реши проблем

Извор: Викиновости


27. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Ректор Универзитета у Београду Бранко Ковачевић позвао је у четвртак државу да реши проблем блокаде на Филолошком факултету како зна и уме „договором, милом или силом“.

Ковачевић је на конференцији за новинаре у Ректорату Универзитета рекао да су студенти и наставници Филолошког факултета заправо таоци, а да власник имовине, држава, не реагује на то.

Држава треба да уведе ред у својим просторијама, рекао је Ковачевић и додао да би он позвао полицију да се у његовој кући дешава оно што се догађа на Филолошком факултету.

„Позивам државу да реши проблем како зна и уме - договором, милом или силом. То није мој посао. Мој посао је да учим децу“, рекао је Ковачевић.

Он је рекао да је на Филолошком факултету нанета велика материјална штета и да ће оне који су је направили „судски гањати“ да је надокнаде. „Нећу подносити кривичне пријаве али ћу тражити да надокнаде сву материјалну штету“, казао је Ковачевић.

Декан Филолошког факултета Александра Вранеш казала је да професори долазе на факултет и покушавају да одрже наставу, али да им то не дозвољава група од око 50 оних који од 17. октобра блокирају факултет. Она је навела да се из учионица у којима се држе предавања износе клупе, пале и гасе светла, виче преко мегафона.

Извор[уреди]