Рана снежна олуја у САД

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. октобар 2011.
Њујорк-  (VOA) - У снежној олуји у САД, неуобичајној за ово доба године, погинуло је најмање десеторо људи, док су бројни домови и радње и даље без електричне енергије. Реч је о најновијој природној катастрофи која је погодила североисток земље, након што је ураган Ирена у августу изазвао огромне поплаве.

Јако невреме је прошло, али је остала огромна материјална штета. Близу три милиона људи широм североистока могло би да буде без електричне енергије и до недељу дана. Нико није очекивао снег у октобру.

Пао је велики број стабала, оборивши електричне водове. У Конектикату, радници покушавају поново да успоставе напајање електричном енергијом у 70 одсто те савезне државе.

Локалне власти позивају становнике да, због блокираних улица, одложе свечаности поводом Ноћи вјештица. Рекордне падавине, у 24 града, изазвале су и бројне невоље за путнике. Авион компаније ЏетБлу, на лету од Форт Лодердејла до Њуарка, преусмерен је у Хартфорд у Конектикату, где је стајао на писти седам сати. 123 путника за то вријеме нису имали храну, воду и приступ тоалетима.

„То је била ноћна мора. Нико не жели да буде у авиону без воде и приступа тоалетима, који су били у ужасном стању“, каже један од путника Ендру Картер.

Након што су путници почели све гласније да протестују, пилот је обавестио контролу летења о напетој ситуацији у авиону. Власти су покренуле истрагу о овом инциденту.

Поремећен је и железнички саобраћај. 48 путника Амтраковог воза, који је путовао од Рочестера, у држави Њујорк, до Бостона, били су завејани 14 сати.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg