Разговори о финансијској помоћи Русије Србији

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


4. октобар 2009.
Београд

(Бета) Српска министарка финансија Диана Драгутиновић састала се у недељу у Истанбулу са својим руским колегом Алексејем Кудрином, а тема разговара била је могућност финансијске подршке Русије Србији за буџет и велике инвестиционе пројекте.

Како је саопштило Министарство финансија Србије, министар Кудрин истакао је спремност руске стране да брзо реагује и да, ако је потребно, промени постојећи закон како би помоћ стигла ове године, пошто Србија тренутно није на листи земаља којима је одобрена финансијска подршка за ову годину.

Диана Драгутиновић је захвалила свом руском колеги на подршци која је Русија спремна да пружи Србији и изразила наду да ће се и овај пут доказати традиционално пријатељски односи две земље, додаје се у саопштењу.

На састанку је договорено да ће се званични преговори водити током овом месеца, после Годишње скупштине Међународног монетарног фонда и Светске банке у Истанбулу, 6. и 7. октобра.

На том скупу министарка финансија Диана Драгутиновић учествује у оквиру српске делегације, у којој су и потпредседник Владе Србије и министар економије Млађан Динкић и гувернер Народне банке Србије Радован Јелашић.

Извор[уреди]