Пређи на садржај

Радио-телевизија Војводине прекида емитовање

Извор: Викиновости

23. август 2013.
Београд/ Србија (Beta) - Радио-телевизија Војводине (РТВ) планира да од 1. септембра прекине програм због тешке финансијске ситуације у којој се тај јавни сервис налази годинама.

Како је у петак пренео дневни лист Данас, на програму РТВ остаће само информативни програм, док ће сви остали пројекти бити укинути, односно неће се више производити програм.

Челници те телевизије, невладине организације и медијски експерти већ дуго упозоравају да се РТВ суочава с тешким проблемима и недостатком финансијских средстава за основно функционисање куће.

РТВ од 1999. године нема свој радни простор, а у појединим деловима Војводине не постоје предајници. Програм се производи на застарелој опреми.

Према незваничним информацијама, запослени нису примили плату три месеца.

Председник Извршног одбора Независног друштва новинара Војводине Недим Сејдиновић рекао је агенцији Бета да републичка власт, и поред многобројних захтева јавности, не само да ништа није учинила да помогне опстанак РТВ-а, већ је својим потезима ову кућу довела на руб пропасти.

„Чини се да то није случајно и да постоји жеља појединих политичких структура да тихо угуше војвођански јавни сервис, који јесте један од темеља војвођанске аутономности“, рекао је Сејдиновић.

Извор[уреди]