Радионица уређивања Википедије у Лесковцу

Извор: Викиновости

3. јул 2015.
Лесковац/ Србија - Викимедија Србије и Омладински клуб „Анчики” из Лесковца организују радионицу уређивања Википедије на српском језику, у петак, 10. јула у просторијама овог клуба у Лесковцу.


Омладински клуб „Анчики” из Лесковца, добитник једног од микрогрантова Викимедије Србије за 2015. годину, овом радионицом почиње реализацију пројекта „Да би будућност знала ко смо, пођи слободним знањем кроз прошлост”.

Активности и пројекте огранка Викимедијине задужбине у Србији представиће Ивана Гусларевић, менаџер комуникација Викимедије Србије, док ће практичну обуку у уређивању чланака на Википедији водити Миљан Симоновић, активан Википедијанац, добитник прве награде на такмичењу „ЦЕЕ Пролеће 2015”.

Пројекат „Да би будућност знала ко смо, пођи слободним знањем кроз прошлост” има за циљ ширење слободног знања и боље информисаности о културном наслеђу Јабланичког окуга. Биће реализован кроз радионице о Википедији, истраживања и прикупљања нових инфорација о историјским личностима и знаменитостима Јабланчког округа, као и изложбе фотографија са историјским мотивима из овог краја Србије.