Радионица уређивања Википедије и изложба „Вики воли споменике 2014” у Завичајном музеју Књажевац

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Wikimedia-Serbia.png
Wikipedia-logo-v2-sr.svg

3. новембар 2014.
Књажевац/ Србија (Викимедија Србије) - Викимедија Србије у сарадњи са Завичајним музејом Књажевац организује радионицу уређивања највеће онлајн енциколопедије – Википедије. Учесници на радионици биће студенти који су већ учествовали на сличним пројектима, као и запослени музеја. Радионица ће бити одржана у понедељак, 10. новембра у просторијама музеја.

Уређивачка радионица се реализује у оквиру ГЛАМ пројекта, који је намењен институцијама културе (музејима, библиотекама, галеријама и сл.) с жељом да се развије двосмерна сарадња у креирању и унапређењу доступности ризнице културног и историјског наслеђа наше замље на интернету.

Радионица ће биће модерирана од стране инструктора Викимедије Србије а има за циљ повећање слободног садржаја на интернету о музеју али и о непокретним културним добрима у Књажевцу. Учесници ће користити сопствене лаптопове и WiFi конекције Музеја. Након завршетка програма, учесницима ће бити додељени сертификати о учешћу. Истовремено, у простору музеја биће отврорена изложба „Вики воли споменике 2014” (“Wiki Loves Monuments”) од 18 часова, са поставком коју чине 20 радова који су ушли у ужи избор овогодишњег такмичења, укључујући и три првопласиране и награђене фотографије.

Више о највећем светском фото-конкурсу „Вики воли Споменике” (Wiki Loves Monuments”) који је као и претходних година у нашој земљи организовала невладина организација Викимедија Србије, званични огранак Задужбине Викимедије, чији су циљеви промоција и подршка стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику, искључиво на непрофитан начин, можете прочитати на званичном сајту пројекта.

Контакт

Ивана Маџаревић. За сва додатна питања у вези са одабиром теме, референцама и сл, слободно пишите на мејл ivana.madzarevic@vikimedija.org.

Извор[уреди]


  • Са сајта Викимедије Србије: Саопштење за јавност/Радионица уређивања Википедије и изложба “Вики воли споменике 2014” у Завичајном музеју Књажевац
  • Напомена о ауторским правима: WLE Serbia logo.svg, аутора Ivan25 под cc-by-sa-3.0 лиценцом са Викимедијине мултимедијалне оставе, аутор фотографија у галерији Mickey Mystique, фотографије су под cc-by-sa-3.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.
Bookmark-new.svg