Пређи на садржај

Путин убедљиво води

Извор: Викиновости


4. март 2012.
Москва/ Русија (Beta) - Премијер Русије Владимир Путин, који према подацима Централне изборне комисије убедљиво води на недељним председничким изборима, објавио је у недељу увече победу и оценио да су избори показали да Русији нико ништа не може да наметне споља.

Гласачко место у Северодвинску
Слика: Schekinov Alexey Victorovich.

Путин је то рекао пред око 100.000 својих присталица на митингу на тргу Мањеж у центру Москве. Путин је на митинг подршке, коју су организовале пропутинске организације, дошао заједно са председником Дмитријем Медведевим.

„Ми смо победили, у отвореној и поштеној борби. Захваљујући већинској подршци бирача, имамо чисту победу“, додао је Путин, поручујући да ће радити „поштено и напето“.

Према обрађених 42,23 одсто гласачких листића, Путин има 63,85 одсто гласова. Други је лидер руских комуниста Генадиј Зјуганов, који је рекао да не признаје резултате избора.

„Ми не признајемо изборе, сматрамо да су нелегитимни, непоштени и нетранспарентни“, казао је Зјуганов.

Шеф предизборног штаба премијера Владимира Путина, Станислав Говорухин одбацио је оптужбе опозиције да су изборна правила озбиљно кршена током гласања и оценио изборе као чисте и транспарентне.

Ако се ова тенденција настави, Путин ће бити победник у првом кругу.

Извор[уреди]