Путин обавезао Дерипаску да потпише уговор

Извор: ВикиновостиВладимир Путин

Пикалев/ Санкт Петрбург (Извор1 / Извор2 / ...) Владимир Путин, руски премијер приморао је пред ТВ камерама милијардера Олега Дерипаску да потпише уговор којим се обавезује да производи производе које му је прописала држава!

Путин је отишао у ненајављену посету фабрици BaselCement коју је 2007. године Дерипаскин холдинг купио у Пикалеву, у близини Санкт Петербурга. Један од разлога његове посете је био и протест радника због неисплаћених плата а други разлог су неизмирене обавезе из уговора према држави. У уторак су радници ове фабрике и још две цементаре блокирали аутопут на неколико сати, што се у Русији ретко дешава, тражећи исплату плата које нису добили неколико месеци.

Путин је оштрим тоном такорећи наредио Дерипаски да потпише документ уговора, рекавши за једну од његових фабрика да је "сметлиште" и нападајући га због кашњења у исплати плата радницима због чега радници ове фабрике већ неколико недеља протестују.

Викицитати „"Дођи до мене и потпиши овај уговор. Овај уговор овде.... А сада ми врати моју оловку (после Дерипаскиног потписивања)".“
({{{2}}})
Викицитати „"Зашто је ваша фабрика тако запуштена? Начинили сте од Начинили сте од ње право сметлиште", повикао је премијер оштрим тоном.“
({{{2}}})
Викицитати „"Све неисплаћене плате, укупно 41,24 милиона рубаља (готово милион евра) морају се исплатити. Рок је данас"“
({{{2}}})

,

"Пре мог доласка сте се разбежали као буба-швабе, не можете да донесете ни једну одлуку без мене"

—Путин

,

А све су то забележиле и TV камере Видео на Јутубу.

Заменик директора Евгениј Иванов, се очигледно правдао и уверавао је свог саговорника да је фабрику затекао у таквом стању када ју је преузео.

Олега Дерипаску, најбогатијег Руса у 2008. години, криза је такође тешко погодила. Његова холдинг компанија надзире и руску аутомобилску компанију ГАЗ која се удружила с канадском Магном и преузела немачки Опел.

Извор[уреди]