Пређи на садржај

Протест у Новом Пазару завршен мирно

Извор: Викиновости


22. септембар 2012.
Нови Пазар/ Србија (Beta) - Неколико хиљада Новопазараца одржало је у петак протест у центру града поводом објављивања дела филма „Невиност муслимана“ који је покренуо бурне антиамеричке протесте широм света, јер наводно излаже руглу пророка Мухамеда и исламску веру.

Скуп је протекао без инцидената и уз присуство полиције, а организовала га је навијачка група фудбалског клуба Нови Пазар „Торцида Санџак“.

Демонстранти су носили турске и бошњачке заставе са љиљанима, као и транспаренте на којима је писало „Посланик (Мухамед) у мом срцу“ и „Слобода за Палестину, Авганистан, Ирак и Либију“.

Један од учесника скупа који је имам Исламске заједнице у Србији Ирфан Малић рекао је да је филм „Невиност муслимана“ још једна у низу хајки против муслимана који има за циљ да укаља углед пророка Мухамеда и да људе одврати од ислама.

Малић који је на скупу говорио у име свих присутних верника, а не у име Исламске заједнице у Србији, додао је да савремена људска цивилизација треба да се уздржи од увреда на верској, културној и националној основи.

Додао је да онај ко мрзи припаднике друге вере мрзи и све друге.

Извор[уреди]