Протест студената због пресуда Хашког трибунала

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. децембар 2012.
Србија -  (Beta) - Више хиљада студента Универзитета у Београду и још неколико градова окупило се у уторак око 13 сати испред Скупштине Србије у знак протеста због пресуда Хашког трибунала којом су ослобођени хрватски генерали Анте Готовина, Младен Маркач и бивши командант Ослободилачке војске Косова Рамуш Харадинај.

Студенти ће од Скупштине Србије затражити да усвоји Резолуцију о осуди пресуда Хашког трибунала, као и покретање расправе у Генералној скупштини УН о статусу Хашког суда, рекао је агенцији Бета студент проректор БУ Иван Шашић.

Те захтеве студенти ће предати председнику републичког парламенту Небојши Стефановићу.

Студентима више београдских факултета у протесту су се придружили и представници универзитета у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Косовској Митровици. Они су у више колона пешке дошли на протест са својих факултета где су раније окупили. Током њиховог доласка привремено је био обустављан саобраћај у улицама којима су се кретали.

Са студентима Правног факултета на протест је дошао министар правде и државне управе Никола Селаковић.

Студенти носе транспаренте „Хашки суде докле више“, „Судије треба да суде по закону, а не по налогу“, као и заставе Србије, својих факултета, и универзитета.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg