Протест завршен, повређено 10 полицајаца

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

14. јануар 2012.
Подујево-  (Beta) - Протест покрета Самоопредељење завршен је у суботу хапшењем десетина демонстаната, међу којима је и лидер тог покрета Аљбин Курти, а у сукобима код Подујева повређено је 10 косовских полицајаца.

Косовска полиција је у 14.30 код Подујева у близини прелаза Мердаре, где је био најављен протест Самоопредељења, сузавцем и воденим топом растеривала присталице тог покрета који су хтели да се пробију до прелаза Мердаре.

На раскрсници код Подујева било је око 500 присталица покрета, много дима од сузавца и јаких полицијских снага. Током интервенције демонстранти су полицију напали камењем и металним предметима.

На прелазу Мердаре је било мирно и без инцидената. На прелазу је дежурало неколико стотина полицајаца под пуном опремом за разбијање демонстрација.

Од 13 сати Мердаре је прешло неколико камиона са робом из Србије уз пратњу косовске полиције. Демонстранти су успели да врате само један камион назад, који је из Суботице возио робу из Чешке.

Истовремено код прелаза Бела земља око 1.200 припадника покрета Самоопредељење блокирало је од 13 сати једну коловозну траку регионалног пута Гњилане-Бујановац на око 700 метара од прелаза Бела Земља где их је зауставио кордон косовске полиције.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg