Пређи на садржај

Протест грађана испред Владе због одлуке о млеку

Извор: Викиновости1. март 2013.
Србија -  (Beta) - Двадесетак грађана окупило се у петак испред Владе Србије у знак протеста због њене одлуке да повећа дозвољени ниво афлатоксина у млеку.

Ова група грађана, која се организовала преко друштвене мреже Твитер, предала је Влади захтев за повлачењем јучерашње одлуке о померању границе дозвољене концетрације афлатоксина са 0,05 на 0,5 микрограма по килограму.

Скуп је трајао пола сата и протекао је мирно. Учесници, углавном млади људи, на тротоару испред зграде у Немањиној 11 кредом су исписали слоган „Правда за млеко“.

„Окупили смо се спонтано на Твитеру и већ данима разговорамо о овоме што се дешава (са млеком), а када смо јуче на телевизији чули одлуку владе да за 10 пута увећа дозвољену концентрацију токсичног афлатоксина, одлучили смо изразимо протест“, рекао је новинарима представник демонстраната, програмер Марко Живковић.

Њихова једина порука „Правда за млеко“ није наишла на благонаклон став обезбеђења зграде Владе јер скуп није био пријављен, али се све завршило мирно, без инцидената.

Извор[уреди]