Протесте студената организује Пленум

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. октобар 2011.
Нови Сад-  (Beta) - Организација „Анархосиндикалистичка иницијатива“ саопштила је у суботу да блокаде факултета у Београду организује студентски Збор/Пленум, и да су те акције социјалног, а не политичког карактера.

Анархисти су у саопштењу навели да је Пленум у којем сви студенти имају једнако право гласа, једини легитиман представник и организатор акција студената на запоседнутим факултетима - Филолошком и Филозофском.

„Блокаде факултета су социјалног карактера и нису под контролом политичких организација, у блокадама учествују студенти који су диркетно угрожени срамно високим дажбинама које су им наметнуте, као и њихове колеге које се са њима солидаришу“, пише у саопштењу.

Та организација је оценила да се ректору Београдског универзитета Бранку Ковачевићу „привиђају“ левичарске организације иза блокада и протеста, алудирајући на његову изјаву да иза блокаде Филолошког факултета стоји организација Маркс21.

Анархисти су оптужили Ковачевића да је нарушио аутономију универзитета позивима држави да разбије студентску блокаду Филолошког факултета.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg