Пронађено 30 тела из срушеног авиона Ер Азије

Извор: Викиновости
Ер Азија
Слика: Aldo Bidini.

2. јануар 2015.
Пангкалан Бун/ Индонезија (Beta-AP) - Тимови за потрагу до сада су извукли 30 тела настрадалих у паду авиона малезијске компаније Ер Азија (AirAisia) у Јаванско море пре пет дана.

Од укупно 30 жртава пронађених до сада, 21 пронађена је данас, а већину је нашао амерички ратни брод, навели су званичници. Званичник индонежанске морнарице навео је да је пет тела нађено још привезано за своја седишта.

Авион типа ербас А320 са 162 путника и чланова посаде срушио се у недељу, на пола пута на лету из Сурабаје, другог по величини града у Индонезији за Сингапур. Неколико минута пре него што је прекинут контакт са авионом пилот је рекао контроли лета да се приближава претећим облацима, али није му дозвољено да се подигне на већу висину због јаког авионског саобраћаја.

Пуковник Јајан Софијана рекао је у телевизијској изјави да је пет настрадалих који је његов тим извукао из јаванског мора још било привезано за своја седишта. Шеф индонежанске агенције за потрагу и спасавање Хенри Бамбанг Селистијо је касније саопштио да је укупно 30 тела жртава пронађено са лета 8501.

Спасиоци верују да се још велики број путника налази у трупу авиона који још није пронађен.

Извор[уреди]