Проклетства породице Кенеди

Извор: Викиновости
Породица Кенеди
Слика: Richard Sears.

14. новембар 2013.
САД -  (Beta) - Проклетство Кенедијевих и даље траје, написао је лист Индипендент после самоубиства друге супруге Бобија Кенедија, чиме је потхрањена ужасна замисао према којој најпосматранија породица у САД живи у вечној античкој трагедији.

Како објаснити да када год би један Кенеди стизао скоро до циља, увек је плаћао најтежу цену, пише Едвард Клајн у својој најновијој књизи „Проклетство Кенедијевих“.

„Довољно је вратити се Античкој Грчкој, легендарним фигурама Агамемнона, Клитеменестре, Ореста и Електре, како би се пронашла породица у којој се дешавала серија несрећа која одузима дах“. написао је он.

Драме које је доживела та породица превазилазе стварност. Од убиства Џона Ф. Кенедија пре 50 година породица се суочила са убиством његовог брата Бобија 1968. године, затим је Бобијев син Дејвид умро од прекомерне дозе дроге 1984. године, а Бобијев други син Мајкл је погинуо у несрећи на скијању 1987. године.

Последња драма јесте самоубиство Бобија друге супруге Мери Ричардсон Кенеди у мају 2012. године, али је смрт Џон Џона, сина Џона и Џеки Кенеди у удесу авиона којим је пилотирао сам 16. јула 1999. године дала главни материјал за мит о проклетству те породице.

Неки заговорници теорије о проклетству су питали звезде о томе, као и Џоа Кенедија, оца Џона, Бобија и Теда. Неки верују да је један рабин бацио проклество на Џоа Кенедија после једне свађе... Сви ти аргументи су ирационални.

Говорити о проклетству као да се неко божанство свети Кенедија за нешто што су урадили, потпуно је апсурдно и вређа католичку веру те породице, рекао је Томас Мајер , новинар и аутор друге књиге о Кенедија „The Kennedy's: America's Emerald Kings“.

Извор[уреди]