Пређи на садржај

Проблеми у Србији због снега

Извор: Викиновости25. јануар 2012.
Србија -  (Beta) - Снег који у среду пада широм Србије отежао је саобраћај, изазвао прекиде у испоруци струје, а у појединим крајевима школе не раде. Снега највише има у планинским пределима где је саобраћај отежан или потпуно обустављен.

На регионалном путу Горњи Милановац-Пожега преко Гојне Горе због снега је у среду ујутро обустављен саобраћај, а возила се крећу само до варошице Каменица.

Обустављен је и саобраћај из Горњег Милановца за Прањане, а аутобуси саобраћају до Бершића, јер су на коловозу снежни наноси око два метра. У Прањанима, због високог снега, ђаци у среду нису могли да дођу у школу, а у сувоборском крају је најтеже у Коштунићима и Брајићима.

Снежни наноси у рудничком селу Драгољ виши су од два метра због чега произвођачи нису испоручили млеко откупљивачима.

Снег у врањском крају који од уторка увече непрекидно пада и даље проузрокује испадања и кварове на далеководима. На Старој планини понегде има наноса снега и до 70 центиметра, а саобраћај на локалним путевима се тешко одвија.

У општини Нова Варош је нападало пола метра новог снега, а на градским улицама снежни покривач је око 100 центиметара.

Нови снег је донео проблеме Пријепољу и Прибоју. У Пријепољу велики део општине нема струју, јер су са напајања избачена два далековода - према Бродареву и према Аљиновићима и Пештерској висоравни.

Шлеперима и теретњацима са приколицама је привремено забрањено кретање на деоници Бистрица-Златибор.

Снег у Чачку и околини условио је прекид неколико приградских аутобуских линија - до села Катрићи, Марковица и Каменица, док се остали саобраћај одвија редовно.

На подручју Књажевца, Мајданпека, Неготина и Клокочевца снега има мање, а на путевима првог приоритета, на превојима и у вишим пределима од два до четири центиметара.

Извор

[уреди]