Пријем за рукометашице Раднички Лепеница - КГ

Извор: Викиновости

25. март 2010.
Крагујевац/ Србија

Небојша Здравковић заменик градоначелника и Бранко Крсмановић члан градског већа за спорт, омладину и туризам, организовали су пријем за руководство и рукометашице женског рукометног клуба Раднички Лепеница КГ, поводом освојене титуле првака Србије у млађим категоријама (Ж - 94).

Честитајући освајање златне медаље, Здравковић је нагласио да је реч о најталентованијој генерацији рукометашица у читавој Србији. Крагујевац је направио велики искорак када је спорт у питању, а то је најбољи доказ да се улагање у спорт и младе таленте увек врати на најбољи могући начин. Јер, таквим успесима и наградама спортисти представљају најзначајније амбасадоре нашег града у земљи и свету.

Захваљујући се локалној самоуправи на размевању и подршци која никада до сада није изостала, Горан Станишић потпредседник клуба је истакао задовољство што је град препознао квалитет, а клуб ће се, према његовим речима, трудити да највишим дометима оправда указано поверење.

У ситуацији када су финансије генерални проблем у спорту на нивоу целе Србије, а не само у рукомету, финансијска подршка спортским клубовима у Крагујевцу је изузетно значајна. Ово што смо урадили је заиста успех за наш клуб, за ову децу и ми смо то првенство државе у женском рукометном спорту освојили доста супериорно, истакао је том приликом председник клуба и тренер Драгош Миљковић. Све те девојке играју и прву лигу тако да је то гаранат да ће оне за годину - две дана остварити највише домете у том спорту у нашој земљи.

Поред тога у складу са одлуком Владе Србије о улагању у женски спорт, ми смо направили селекцију 98. годиште, и уз селекцију 96. годиште која се већ такмичи, за десетак дана формираћемо још једну од девојчица које су 2001. годиште. На тај начин са стотинак девојака, истакао је Миљковић, обезбедићемо сигурну будућност женског рукомета у граду на Лепеници.

Извор[уреди]