Пријем за ватерполисте и рукометаше

Извор: Викиновости


30. јануар 2012.
Београд/ Србија (Бета) - Председник Србије Борис Тадић приредио је у понедељак пријем за ватерполисте и рукометаше, који су на Европским првенствима освојили златну и сребрну медаљу.

Пријему су присуствовали и отац Новака Ђоковића Срђан и стриц Горан, јер је тенисер Србије у недељу у Мелбурну одбранио титулу на Отвореном првенству Аустралије.

„Желим да се захвалим свима ватерполистима, рукометашима и Новаку Ђоковићу. Читав свет зна да се овде игра најбољи ватерполо, рукомет и тенис. Ово није први пут да ће вас грађани заслужено дочекати“, рекао је Тадић.

Он је додао да су ватерполисти, рукометаши и Ђоковић заслужили захвалност.

„Ваши успеси нису дошли случајно, већ након година систематског тешког рада. Зато што сте играли као тим, направили сте успех, али и зато јер припадате даровитим људима. Ово је даровита нација за спорт. Пишу се социолошке расправе како мала земља прави велике резултате“, рекао је Тадић.

Председник Србије истакао је да су ватерполисти и рукометаши направили успех, јер су раније генерације „утабале стазу“, какве у тенису није било, али „зато увек постоји неко ко је први“.

„Ја вам се као председник Србије захваљујем, јер сте усрећили народ, усрећили сте људе у врло тешким временима“, рекао је Тадић и пожелео ватерполистима успех на Олимпијским играма, а рукометашима да се квалификују на ОИ.

„Честитам шампиони, свака вам част, клањам се пред вама“, рекао је Тадић.

Извор[уреди]