Пређи на садржај

Прихватићемо сваку одлуку Наташе Јанић

Извор: Викиновости

11. март 2013.
Србија -  (Beta) - Генерални секретар Олимпијског комитета Србије (ОКС) Ђорђе Вишацки рекао је у понедељак да за сада нема потврду да је кајакашица Наташа Душев-Јанић одлучила да поново весла за Мађарску, али је указао да ће прихватити сваку одлуку.

„У овом тренутку немамо потврду да је Наташа одустала од захтева (да весла за Србију), али имајући у виду да до сада није добила одобрење од Међународне федерације, а да би двогодишња пауза била веома лоша за наставак њене каријере, прихватићемо сваку одлуку коју она донесе“, рекао је Вишацки агенцији Бета.

Ма]арски медији су у понедељак објавили да се Јанић-Душев обратила кајакашком савезу Мађарске и рекла да жели да поново весла за ту земљу.

Она је прошле године изразила жељу да се поново такмичи за Србију, из које је отишла 2000. године, али није добила одобрење Међународне федерације, тако да је мађарски савез требало да добије обештећење од 150.000 евра или Јанић-Душев две године не би могла да се такмичи.

„Сигурно је да ће нам бити жао уколико Наташина жеља да се врати и поново такмичи за Србију не буде остварена, како због саме Наташе, тако и због развоја кајака у Србији“, рекао је Вишацки

Он је казао да је ОКС стао уз њу.

Извор[уреди]