Пређи на садржај

Припадници МУП-а Србије прелазе у косовску полицију

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

24. фебруар 2013.
Косовска Митровица/ Северно Косово (Beta) - Припадници Министарства унутрашњих послова Србије који „илегално“ делују на северу Косова а који су грађани Косова, према договору из Брисела, постаће део Полиције Косова, пише у недељу приштински лист Коха диторе.

Позивајући се на неименоване изворе, дневник пише да на северу Косова делује око 500 припадника МУП-а Србије, који су наоружани и званично у служби у Краљеву.

Извори дневника укључени у процес дијалога о нормализацији односа Косова и Србије казали су да је постигнута сагласност две стране да се један део „илегалних“ структура трансформише у званичне органе реда.

У том добровољном процесу моћи ће да учествују само они припадници српског МУП-а који су грађани Косова, а који нису одговорни за неки ратни злочин.

„На северу се налази безбедносна структура која је добро организована и која се по хијерархији контролише из Београда. Србија је прихватила да се одрекне те организације и очекујемо да се на следећем састанку (двојице премијера) изнађе решење за њихово укључење у командни ланац Полиције Косова“, рекао је извор дневика.

Извор[уреди]