Пређи на садржај

Признање Књажевско-српском театру

Извор: Викиновости


3. децембар 2009.
Крагујевац

Клуб Нови светски поредак

2. децембра у Свечаном салону зграде управе града Крагујевца одржана је конференција за новинаре на којој су поред директора Књажевско-српског театра Драгана Јаковљевића присуствовали и глумци представе Клуб нови светски поредак која је изведена 27. новембра на 13. Међународном позоришном фестивалу, Давила СтудиоИнтерФест, у румунском граду Питештију и освојила награду за најбољу представу. Клуб Нови светски поредак је реализован у продукцији крагујевачког Театра и Колектив театра из Манчестера, по мотивима текстова Харолда Пинтера, Хајнера Милера и Платона а режију, адаптацију и сценску визију потписује Александар Дунђеровић.

Сања Матејић, Чедомир Штајн, Милош Крстовић део екипе од двадесетак глумаца који играју у представи покушали су да пренесу своје импресије о гостовању и самом фестивалу.

Већ неколико година уназад гостујемо у Питештију и фестивал је сваке године чини се све јачи, квалитетнији. Ове године конкуренција је била јака, али дух који представа носи и енергија целе екипе мени је потпуно уливала сигурност да ћемо освојити управо награду коју смо и освојили. Представа је универзална, језичка баријера не постоји а ми глумци је радо играмо, све је то резултирало наградом - рекао је Милош Крстовић, глумац Књажевско-српског театра.

За собом театар затвара успешну календарску 2009. годину, односно 174 сезону рада Књажевско-српског тетра. На ЈоакимИнтерфесту театар је ове године освојио Јоакимову глумачку награду, колективну глумачку награду која је додељена ансамблу представе Клуб нови светски поредак у режији Александра Дунђеровића као и Награду публике. Иста представа је у Питештију на Међународном позоришном фестивалу освојила награду за најбољу представу. Значајна награда јер ће допринети на неки начин афирмацији крагујевачког театра на међународним фестивалима - истакао је Драган Јаковљевић.

Књажевско-српски театар је добио званичан позив Колектив театра и Александра Дунђеровића да крајем јуна 2010. године гостује у Енглеској (Лондон, Ливерпул и Манчестер) са представом Клуб Нови светски поредак.

Извор

[уреди]