Пређи на садржај

Приведени демонстранти у Москви

Извор: Викиновости


18. март 2012.
Москва/ Русија (Beta-AFP) - Током протеста против Владимира Путина у Москви у недељу је приведено тридесетак демонстраната, укључујући бившег министра Бориса Немцова и левичарског опозиционог вођу Сергеја Удалцова, преносе агенције.

Око 500 људи окупило се испред телевизијског торња Останкино, у северно делу града, на недозвољеном скупу против новоизабраног председника Путина. Протестовали су због тога што је телевизијска станица НТВ која подржава Кремљ, у четвртак у емисији оптужила опозицију да је плаћала демонстранте да протестују против Путина.

„Срамота НТВ!“, „Русија без Путина!“ узвикивали су демонстранти испред зграде где су и просторије НТВ, док су десетине полицајаца у опреми за разбијање демонстрација штитиле главни улаз, а други полицајци хапсили демонстранте.

Опозиционари су исте слогане против Путина узвикивали и у суботу на скупу, такође недозвољеном, на којем је било око 200 људи на тргу Пушкин, у центру Москве. Међу њима су били и Немцов и Удалцов. Полиција је јуче привела две особе, али не и вође.

Извор[уреди]