Пређи на садржај

Претрес куће у којој је пријављен Јашаревић

Извор: Викиновости


28. октобар 2011.
Нови Пазар-  (Beta) - У Новом Пазару је у петак увече, у кући која се води као званична адреса Мевлуда Јашаревића (23) који је у петак пуцао на америчку амбасаду у Сарајеву, у току полицијски претрес.

Како јавља извештач Бете с лица места, осим полицијског аутомобила и комбија у близини куће нема окупљених грађана. Према незваничним информацијама, у овој кући живи Јашаревићева ташта, а он са супругом већ неколико последњих година живи у Босни.

Мевлид Јашаревић је припадник вехабијског покрета који је данас пуцао из аутоматске пушке на зграду америчке амбасаде у Сарајеву. Он је рањен у ноге и пребачен је у сарајевску болницу.

У нападу на америчку мабасаду рањена су два полицајца.

Мевлуд Јашаревић је привођен у Новом Пазару 2010. током посете америчке амбасадорке том граду. Директор полиције Србије Милорад Вељовић рекао је раније да је МУП Србије привео Јашаревића 29. новембра прошле године током посете амбасадорке САД у Србији Мери Ворлик Новом Пазару.

Јашаревић је припадник вехабијске заједнице, знали смо за то и примећен је у близини општине током посете амбасадорке. Код њега је пронађен нож и приведен је, а потом је против њега поднета пријава, рекао је Вељовић.

Министарство унутрашњих послова Србије је након терористичког напада на америчку амбасаду у Сарајеву, појачало обезбеђење дипломатских представништава у Београду, пре свега Амбасаде САД.

Извор[уреди]