Престолонаследник: Израз најдубљег саучешћа

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


16. новембар 2009.
Београд/ Србија

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина, Принц-Наследник Петар, Краљевићи Филип и Александар, упутили су изразе најдубљег саучешћа Српској православној цркви и њеним верницима у Србији и широм света поводом упокојења Његове Светости Патријарха Павла, који је предао своју племениту душу Господу након што му је посвећено служио целог живота, а посебно након што је био на Трону Светог Саве као Патријарх Српске православне цркве деветнаест година, током којих је српски народ пролазио кроз веома тешка искушења.

„Веома, веома дубоко сам ожалошћен вешћу да је Његова Светост Патријарх Српски Господин Павле уснуо у Господу. Српски народ је остао без побожног духовног вође, нарочито у тренутку када је будућност Косова и Метохије, колевке Српске православне цркве, неизвесна. Моја породица заједно са мном изражава најдубље саучешће Српској православној цркви, њеним верницима у Србији и широм света, читавом народу српском и свим грађанима Србије.

Његова Светост Патријарх Павле остаће заувек у нашим мислима, молитвама и срцима. Упућујем позив свим верницима да се помоле за благословену душу Патријархову. Нека му Господ подари место где праведни почивају“.

Bookmark-new.svg