Преминула бака из Титаника

Извор: Викиновости


28. септембар 2010.

Лос Анђелес / САД (Мондо / РТС) Глумица Глорија Стјуарт, која је 1997. године номинована за Оскара за улогу Роуз Калверт у светском филмском хиту Титаник, преминула је у 101. години.

Смрт америчке глумице у 101. години живота наступила је у сну, у недељу увече у свом дому у Лос Анђелесу. Кћи Силвија Томпсон, потврдила је да јој је мајка боловала од рака плућа, али и напоменула да Глорија никада није дозволила да је болест омете у свакодневном животу.

Преминула бака из Титаника| Невероватно пријатна особа, фантастична глумица и неко ко се увек борио за оно што верује. Била је једна од последњих великих глумица из златног доба Холивуда Преминула бака из Титаника

—Леонардо Дикаприо

Глорија је рођена 4. јула 1910. године у Санта Моники. Играла је у преко 70 филмских и телевизијских остварења.

Много сам тужна због вести о смрти ове изузетне жене. Осећам се благословеном што сам је упознала, познавала и глумила с њом. Сви који су са њом провели неко време, знају колико је била изузетна. Много ће нам недостајати

—Кејт Винслет

У младости је већином играла у филмовима Б продукције. Средином 1940-их година се повукла како би се посветила сликарству, а филму и телевизији се вратила 1970-их година. Једна од њених најпознатијих улога била је тумачење лика баке Роуз Досон у филму Титаник Џејмса Камерона. За ту улогу, Глорија је номинована за Оскара и она је са 87 година постала најстарија глумица икада номинована за то престижно признање. Тада су први пут у историји две глумице номиноване за исти лик у истом филму.

Глорија је желела да постане Грета Гарбо, али је у прошлогодишњем интервјуу који је дала прошлог лета рекла да је била свесна да неће постати велика звезда.

Нисам успела да постанем Грета Гарбо. Ужасно. Страшан ударац. Много ми је требало да то преболим. Али, јесам.


Извори[уреди]