Прекинута утакмица Србије и Албаније

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

14. октобар 2014.
Београд/ Србија (Бета) - Утакмица фудбалских репрезентација Србије и Албаније у Београду, у квалификацијама за Европско првенство 2016. године и званично је у уторак увече прекинута, након што су се играчи обе екипе сукобили на терену.

Утакмица је прекинута у 42. минуту, пошто је преко терена почео да лети дрон - мала летелица на даљинско управљање. На платну које је било закачено за дрон била је мапа велике Албаније у боји и са мотивом албанске заставе, са леве стране фотографија оснивача модерне албанске државе и првог премијера Исмаила Ћемалија, а са десне Исе Бољетинија, албанског нациоанлисте.

Навијачи су потом почели да убацију бакље на терен, због чега је жандармерија ушла да их смири.

Заставу је на терену ухватио репрезентативац Србије Стефан Митровић, а након тога албански играчи су покушали да му је узму и дошло је до кошкања међу играчима на терену.

Немири су се пренели и на трибине, поједини навијачи су ушли на терен, па је судија Мартин Еткинсон извео обе екипе са терена и послао их у свлачионице.

Резултат у тренутку прекида био је 0:0. Одлуку о наставку меча или регистрацији службеног резултата, као и о евентуалним казнама, донеће надлежни органи Европске фудбалске федерације.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg