Представници Срба спремни да сами спроведу изборе

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

23. март 2012.
Северно Косово -  (Beta) - Представници локалне власти на Косову поручили су у петак у Београду да су спремни да сами организују локалне изборе 6. маја које је расписала Србија уколико то не учини Републичка изборна комисија (РИК).

На седници Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију, председник општине Звечан Добросав Добрић казао је да би неодржавање избора на Косову које организује Србија било и правно признање независности Косова.

„Дошли смо да тражимо да се одрже избори (на Косову). Ми ћемо наћи начин да их одржимо ако то не ураде државни органи Србије и РИК“, поручио је Добрић.

Према његовим речима, представници Срба са Косова ће искористити право да по Закону о локалним изборима локалне скупштине изаберу општинске комисије које ће спровести изборе.

Председник општине Штрпци Звонко Михајловић поручио је да је та општина у потпуности спремна да спроведе изборе и преузме ризик око допремања изборног материјала и отварања бирачких места.

Он је навео да ће се кроз изборе извојевати победа за опстанак Срба на Косову.

Заменик председника општине Косовска Митровица Момир Касаловић навео је да је председница парламента Славица Ђукић-Дејановић расписала локалне изборе и на Косову са намером да се они не одрже.

„Да су истински желели да се одрже избори урадили би то по рецепту (бившег председника парламента) Оливера Дулића који за одржавање избора 2008, за разлику од Славице Ђукић-Дејановић, није тражио дозволу УНМИК-а“, поручио је Касаловић.


Извор[уреди]