Пређи на садржај

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда поднео оставку

Извор: Викиновости6. јул 2009.

Београд / Србија (Б92 / РТС) Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Слободан Вучићевић поднео је оставку на своју функцију. Као разлог свог чина наводи немогућност остварења пројекта функционисања клуба.

Слободан који је улогу председника преузео прошлог лет (2008.), дао је оставку а у саопштењу датом клубу и новинарима говори и о немогућности да се избори са финансијским потешкоћама али и нежељи тренера и играча да смање вредност својих уговора због светске економске кризе.

Два су основна елемента мог незадовољства: Са једне стране, циљана јавност није схватила важност постојања јаке Звезде и није адекватно финансијски подржала програм који сам понудио. Са друге стране, тренер и играчи, нажалост, нису препознали праву дубину утицаја светске економске кризе и на наше прилике и нису показали спремност да коригују своје уговоре, чиме би знатно помогли понуђеном програму. Уверен сам да би кроз разне уштеде, и буджет од 3,5 мил евра за следећу сезону, насупрот буджету од 4,5 мил евра који је предложио оперативни менаджмент, омогућио Звезди да оствари велике амбиције и високе такмичарске домете. Због тога нисам у могућности да заложим своје име као гаранцију рада клуба у предстојећој сезони, као што је то био случај претходне године.

—Слободан Вучићевић

Вучићевић је на крају захвалио играчима, тренерима и менаџменту на „плодној сарадњи“.

Захваљујем се играчима, тренеру, менаджменту и запосленим на плодној и двосмерној сарадњи, на добрим резултатима и великом раду који су уложили и сваком од њих од срца желим сјајну спортску и професионалну каријеру.

—Слободан Вучићевић

Извори

[уреди]