Пређи на садржај

Први стручни семинари о примени Википедије у настави и учењу

Извор: Викиновости

2. октобар 2015.
Београд/ Србија

Wikipedia edu computer
Слика: Notwist.

Викимедија Србије, у сарадњи са Просветним прегледом, по први пут реализује бесплатне семинаре стручног усавршавања „Примена онлајн вики енциклопедије на српском језику у настави и учењу”.


Семинар је акредитован у Заводу за унапређење образовања и васпитања и намењен је наставном кадру основних и средњих школа, са циљем унапређивања њихових компетенција за примену нових и отворених платформи за учење, заснованих на вики алаткама, као и унапређењу квалитета наставног и васпитног процеса.

Семинар Рибаре
Слика: Dungodung.

Прва два семинара одржана су 26. и 27. септембра у општинама Јагодина и Свилајнац, у сарадњи са Друштвом учитеља Јагодина, у оквиру пројекта „Вики-школа, наша школа”, који подржава обуку наставника Поморавског округа у примени дигиталних платформи у образовним процесима.

Радионица Свилајнац
Слика: Dungodung.

Аутори и реализатори овог семинара су Ђорђе Стакић, дипломирани математичар за рачуноводство и информатику, стручни сарадник у Рачунарској лабораторији Математичког факултета Универзитета у Београду и члан Управног одбора Викимедије Србије, и Филип Маљковић, мастер инжењер електротехнике и рачунарства, председник Викимедије Србије.

Ови семинари су први у низу реализованих стручних обука за наставнике, од четири планирана до краја 2015. године, а део су дугорочне стратегије образовног програма Викимедије Србије, која подразумева имплементирање Википедије у образовне токове школа и факултета. Наредни семинари ће се одржати 3. и 10. октобра у Трећој гимназији у Београду.

Извор[уреди]