Пређи на садржај

Пољопривредници радикализују протест

Извор: Викиновости


29. март 2012.
Нови Сад/ Војводина (Beta) - Члан организационог одбора протеста пољопривредника Мирослав Ивковић најавио је у четвртак радикализацију тог протеста и подношење тужбе Уставном суду због блокаде пољопривредника на путевима.

„Протести су после састанка с министром пољопривреде Душаном Петровићем на многим местима већ радикализовани, односно покренули су се пољопривредници са места где их је полиција зауставила и преко њива и алтернативних путева кренули ка Београду“, рекао је Ивковић агенцији Бета.

Он је истакао да пољопривредници настављају протест и да их је додатно револтирало то што их је полиција блокирала на путевима око 4.000 трактора у Војводини и, како је казао, ускратила им право на слободу кретања, због чега ће упутити тужбу Уставном суду.

„Сви пољопривредници су са исправним тракторима и свим законским прописима у саобраћају и не схватамо зашто овакав однос према нама. Пољопривредници ће добро запамтити ко им је онемогућио кретање по земљи, јер је то доказ да смо ми грађани другог реда“, истакао је Ивковић.

Он је рекао и да је однос власти је према пољопривредницима недопустив и омаловажавајући.

Извор[уреди]