Пређи на садржај

Пољопривредници блокирају путеве

Извор: Викиновости


29. март 2012.
Нови Сад/ Војводина (Beta) - Пољопривредници из околине Новог Сада блокирали су стари пут за Суботицу код Римских шанчева незадовољни уредбом Владе Србије која по њиховом мишљењу фаворизује прерађивачку индустрију, на штету пољопривредних произвођача.

У блокади учествује више од 50 пољопривредника, који су својим тракторима блокирали обе саобраћајне траке. Блокирано је и неколико полицијских возила која су се током целог дана налазила на тој локацији надомак Новог Сада.

Пољопривредници су са око 30 трактора блоклирали и пут Нови Сад - Темерин код излазне петље за аутопут. Полиција се налази на лицу места, а за сада нема инцидената. Блокиран је и магистрални пут Панчево - Ковачица.

Пољопривредници из свих војвођанских општина кренули су тракторима ка Београду старим магистралним путевима, али их је полиција у неколико места зауставила и искључила из саобраћаја.

Током преговора у Београду са министром пољопривреде Душаном Петровићем није постигнут договор о промени спорне уредбе.

Пољопривредници траже да се настави регресирање репроматеријала у производњи са 14.000 динара по хектару, као и да министарство донесе Стратегију руралног развоја у Србији, јер је то услов да користе средства из ИПА фондова ЕУ.

Извор[уреди]