Пољопривредници блокирали путеве

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. април 2012.
Шумадија/ Војводина (Beta) - Незадовољни пољопривредници су у среду у подне блокирали већи број путних праваца на подручју Војводине и путеве Крагујевац-Топола и Рача-Церовац у Шумадији.

Према подацима саобраћајне полиције, које преноси Ауто-мото савез Србије, на подручју Суботице су блокиране све прикључнице аутопуту Е-75 (на коридору 10), као и путеви Суботица-Келебија и Суботица-Сомбор.

Пољопривредници из околине Панчева и из општине Ковачица блокирали су око 19.30 мост на Тамишу и зауставили саобраћај према Београду.

Пољопривредници који су незадовољни новим начином субвенционисања блокирали су и путеве Сремска Митровица - Кузмин, Пећинци-Сурчин, Београд-Зрењанин код Ченте, Бела Црква - Вршац, пут од Сремских Карловаца до Петроварадина, између Инђије и Старе Пазове, као и пут Силбаш - Бачки Петровац.

Пут између Врча и Зрењанина је у прекиду код Конака, пут Нови Сад - Сириг је блокиран код Ченеја, а блокиран је и путни правац Шајкаш-Ковиљ, наводе у A M S S и додају да се због стихијских блокада не препоручије кретање на пут, јер су блокаде могуће и на осталим путним правцима.

Намера пољопривредника је, како је рекао један од учесника протеста Јан Хусарик, да потпуно блокирају све прилазе према Београду и тако приволе Министарство пољопривреде да прихвати захтеве о повратку субвеницонисања према хектару обрадиве површине.

Пољопривредници захтевају да се врати стари начин субвенционисања производње од 14.000 динара по хектару, да се продужи рок за поделу бонова за дизел гориво до 1. јула и да се примени Стратегија руралног резвоја јер је она услов за коришћење средстава из ИПА фондова ЕУ.

Крајем марта, око 4.000 пољопривредника из разних крајева Војводине упутило се на протест у Београд, али их је полиција у томе спречила, па је због тога била блокирана већина путних праваца у Покрајини.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg