Пређи на садржај

Почиње издавање косовских таблица

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

12. октобар 2011.
Приштина-  (Beta) - Министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи потврдио је да ће ускоро поново почети израда и издавање таблица са ознакама КС, чиме ће бити испуњен део обавеза које произлазе из споразума о слободи кретања између власти Косова и Србије.

„Почећемо с таблицама. Припремамо и уредбу о томе, онако како је то предвиђено у споразуму из јула између косовске и српске стране о слободи кретања“, казао је Реџепи за данашњи приштински дневник Коха диторе.

Према њему, издавање таблица са ознакама КС почеће највероватније пре 1. новембра. На Косову се сада издају таблице са ознакама РКС - Република Косово.

Таблице са ознакама КС ће се издавати углавном за возила припадника српске заједнице. Такве ће регистарске таблице моћи да добију и припадници других националних заједница према условима који ће бити утврђени посебном уредбом.

Представници Србије навели су да у централну Србију неће моћи да се уђе са таблицама са ознакама Републике Косово. С друге стране, Косово је навело да неће признавати нове таблице за градове на Косову које издаје МУП Србије.

Извор[уреди]