Почело интегрисано управљање прелазом Дебце код Прешева

Извор: Викиновости


28. фебруар 2013.
Прешево-  (Beta) - Интегрисано управљање прелазом Дебце-Мучибаба према Косову и Метохији у општини Прешево почело је да се примењује од четвртка ујутро изјавио је портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић.

Локацијска мапа
Слика: WhiteWriter.

Стаменковић је агенцији Бета рекао да је то други прелаз према Косову и Метохији на подручју врањске полиције на којем је извршено интегрисано управљање прелазима по споразуму „ИБМ“ који је раније постигнут између преговарачких тимова Београда и Приштине у Бриселу.

„На прелазу Дебце од јутрос у 8.20 почело је заједничко управљање прелазом, што у пракси значи да су контејнери српске и косовске полиције приближени на неколико метара раздаљине и да се контрола путника и возила врши само једном, а не као што је било раније два пута на два контролна пункта“, казао је Стаменковић.

Осим на прелазу Дебце, како се прелаз назива на српској страни, односно Мучибабе како се прелаз назива са косовске стране, интегрисано управљање прелазом јутрос је почело и на прелазу Мутиводе у општини Приштина.

Раније је по споразуму интегрисано управљање прелазима започето на прелазу Кончуљ-Бела Земља у општини Бујановац, а интегрисано управљање прелазима функционише и на прелазима Јариње, Мердаре и Брњак.

Извор[уреди]