Пређи на садржај

Почело Отворено првенство Србије у тенису

Извор: Викиновости2. мај 2009.


Београд/ Србија (Б92/Блиц/Мондо) На тениском комплексу на Дорћолу почело Отворено првенство Србије у тенису „Србија Опен“

Спектакл је почео, на теренима центра МГМ на Дорћолу одиграни су први мечеви квалификација на отвореном првенству Србије у тенису, премијерном АТП турниру у Србији чији је наградни фонд 450.000 евра, први сервис на централном терену извео је Никола Ћирић у 11.15 часова.

По доста лошем времену времену и пред стотинак гледалаца, у суботу су у Београду одиграни први квалификациони мечеви отвореног првенства Србије 2009. који је спонзорисан од стране Телеком Србије. Прва два дана, за Србију премијерног АТП турнира, резервисана су за квалификационе мечеве, тако да се није ни очекивала много већа посета.

Терени на којима се игра се налазе на новоизграђеном комплексу „Милан Гале Мушкатировић”.

Највише пажње у програму Централног терена привукао је дуел Марка Ђоковића и Доминика Хрбатија, у којем Марко није показао врлине старијег брата. Искусни Словак, некада 12. на АТП листи, није се поштено ни ознојио, а већ је био крај - 6:1, 6:0.

После овог меча занимљивије је било око терена за тренинг, где је прво примећен Јанко Типсаревић, а затим су спаринговали Виктор Троицки и Кипранин Маркос Багдатис.

Од седморице српских тенисера, само су двојица прошла у финале квалификација отвореног првенства Србије 2009. Од поражених, јачи отпор противнику пружио је некадашњи репрезентативац Дарко Мађаровски. Изгубио је од Руса Павела Чехова (386) у три сета - 6:4, 3:6, 6:1. Поред Мађаровског и Марка Ђоковића, елиминисани су још Никола Ћирић (4:6, 2:6 против Хрвата Ловра Зовка) и Давид Савић (на слици, 3:6, 4:6 против Словенца Луке Грегорца).

Компанија „Adidas Serbia“ као спонзор спортске опреме АТП турнира „Serbia OPEN 2009“, организоваће Adidas areas у оквиру „МГМ“ тениског комплекса, на коме ће се у време турнира одвијати различите активности. Једна од тих активности је „Адидас нинтетендо виртуелни тенис тоурнамент“. Сви заинтересовани имаће прилику да са рекетом у руци своје тениске вештине одмере у улози Новака Ђоковића, Ане Ивановић, Вердаска или Сафине у симулацији дубл меча.

Извор

[уреди]