Почела контрола млека и сточне хране на фармама

Извор: Викиновости25. фебруар 2013.
Србија -  (Beta) - Влада Војводине започела је у понедељак испитивање квалитета сточне хране и млека на присуство афлатоксина М1 на фармама у Покрајини, а узимање узорака радиће Научни институт за прехрамбене технологије (ФИНС) из Новог Сада.

Војвођански секретаријат за пољопривреду саопштио је у допису пољопривредницима да ће се приликом узимања узорака попуњавати анкетни лист, који је израдила радна група за праћење стања присуства афлатоксина у животним намирницама и сточној храни.

„По добијању резултата анализе узетих узорака радна група ће дати препоруке за побољшање квалитета сточне хране. Како би помогла пољопривредницима Влада Војводине ће сносити трошкове узорковања и анализа сточне хране и млека“, наводи се у допису.

Додаје се да ће у сарадњи с Централном асоцијацијом произвођача млека Војводине, малим произвођачима бити набављени адсорбенси, а по потреби и квалитетна сточна храна из робних резерви.

„У заједничком интересу је да се постојећа ситуација што пре побољша, стога очекујемо ваше разумевање и сарадњу“, наводи се у допису.

Извор[уреди]